Το τυρί είναι αρκετά παρεξηγημένο. Το θεωρούμε παχυντικό και βαρύ για την υγεία μας επειδή έχει πολλά λιπαρά. Έχει όμως και ευεργετικές ιδιότητες όταν το τρώμε με μέτρο. Νέα έρευνα δείχνει ότι το τυρί χαρίζει μακροζωία…
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου A&M του Τέξας, «βαριά» τυριά όπως το τσένταρ, η παρμεζάνα και το μπρι, όχι μόνο δεν κάνουν κακό στην υγεία, αλλά ενισχύουν και τη μακροζωία, χάρη σε ένα χημικό συστατικό τους.
Τυρί και μακροζωία
Ο λόγος για την σπερμιδίνη, η οποία έχει την ικανότητα να σταματάει την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων στο συκώτι, ενώ έχει και τη δυνατότητα να αποτρέψει την κίρρωση του ήπατος.
Οι έρευνες που έγιναν σε ποντίκια με θεραπεία σπερμιδίνης, έδειξαν αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 25%! Βέβαια, μένει να φανεί αν η επίδραση θα είναι ίδια και στον άνθρωπο, με τους επιστήμονες πάντως να τονίζουν ότι παρόμοιες ευεργετικές ικανότητες έχει και η κατανάλωση μανιταριών, σόγιας, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης.